Imperial 2030

HWR Fanatics Forums Boardgame Fanatics Boardgames Imperial 2030

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #28887
  Sietse Banga
  Moderator
  @sietsebanga

  Met Risk stuur je jouw eigen legers aan om landen en continenten te veroveren. Om zodoende het spel te winnen. Echter hoe zou dit gaan als niet jij, maar een medespeler profiteert van jouw inspanningen.
  Dit is het uitgangspunt van Imperial 2030. In dit spel voor 2 tot 6 spelers strijden zes landen om de hegemonie. Echter de winnaar van het spel is niet degene die het sterkste land heeft, maar degene met de meest waardevolle aandelen.

  Bij de start van het spel krijgt iedere speler de controle over één land (soms twee). Dit gaat door middel van aandelen. Elk land heeft een vaste set van 9 aandelen. Jouw rol is die van investeerder. De speler met de meest waardevolle aandelen bepaalt welke acties een land uitvoert.

  Imperial 2030 maakt gebruik van een Rondel, waar elke vakje een bepaalde actie is die je kan uitvoeren zoals bijvoorbeeld: Produceren van legers of vloten, bouwen van fabrieken, taxeren of bewegen. Elke beurt mag je 1 tot 3 stappen op de rondel zetten.

  Gedurende het spel probeer je zoveel mogelijk geld te verdienen voor het land wat jij bestuurt en voor jezelf. Dit doe je door het veroveren van landen en bouwen van fabrieken. Zodra je gaat taxeren levert dit inkomsten op voor het land en naarmate de hoogte krijg jij als investeerder een bonus. Hiernaast worden de aandelen die je bezit ook meer waard door de krachtpunten van het land. Voor de eindtelling is dit 0, maar dit kun je maximaliseren naar 5 maal de eigenlijke waarde. Gedurende het spel zul je dan ook zien, dat aandelen van sommige landen meer waard worden.

  Hier is dan ook de Investeerder ronde van cruciaal belang.Zodra een land op de Rondel voorbij de investeerder lijn komt dan krijgt de speler met de investeerderkaart de mogelijkheid om aandelen te kopen van een bepaald land. De kosten hiervan betaald deze zelf. Om aan extra geld te komen kan een investeerder naar het taxeren ook besluiten om met een land de Investeerder actie te nemen.Hierbij worden alle aandeelhouders uitbetaald door het land.
  Het spel eindigt zodra een land 25 krachtpunten heeft behaald door middel van taxeren. Op dat moment wordt er gekeken wie zijn aandelen het meeste waard zijn.

  Belangrijk om te weten:

  Gedurende de investeerdersronde zal het vaak voorkomen dat het land wat jij controleert door iemand anders wordt overgenomen, zodra deze de meeste aandelen heeft.

  Er worden geen dobbelstenen gebruikt in het spel. Bij gevechten is het de meerderheid die wint.

  Degene met de meeste aandelen in een land neemt de controle over. Het kan voorkomen dat een speler geen land bestuurt. In dat geval vervult deze de rol van de zwitserse bank. In deze rol mag je elke keer als de investeerderslijn wordt gepasseerd aandelen kopen. Ook kun je een land dwingen om de aandeelhouders uit te betalen.
  Is het dus mogelijk om het spel te winnen zonder een land te besturen. Het antwoord is: absoluut.

  • This topic was modified 3 years, 1 month ago by Sietse Banga.
  • This topic was modified 3 years, 1 month ago by Sietse Banga.
  • This topic was modified 3 years, 1 month ago by Sietse Banga.
  • This topic was modified 3 years, 1 month ago by Sietse Banga.
  #28899
  Mark Jager
  Participant
  @markjager

  Leuk deze spel introducties!

  #28911
  Bonnie Barko
  Keymaster
  @bonniebarko

  Dit originele spel hebben we een paar keer gespeeld en is ontzettend goed en leuk.

  #28934
  Sissy van Weert
  Participant
  @sissyvanweert

  Leuk @sietsebanga, al die bordspelintroducties. Er staan ons nog heel wat leuke bordspellen te wachten. 🙂

  #29023
  Erika Buist
  Participant
  @erikabuist

  Klinkt leuk @sietsebanga. Soort kruising tussen Risk en Monopoly?

  #29031
  Sietse Banga
  Moderator
  @sietsebanga

  @erikabuist. Beide elementen zitten erin verwerkt. Gedurende het gehele spel moet je goed in de gaten houden welke acties je neemt. Aangezien er meerdere spelers kunnen meeprofiteren van de acties die je met een land uitvoert: zoals uitbetalen van dividend of de waarde van aandelen laten stijgen.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.