logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Imperial 2030

Creative Home Forums Imperial 2030

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #28887
  sietsebanga
  @sietsebanga

   Met Risk stuur je jouw eigen legers aan om landen en continenten te veroveren. Om zodoende het spel te winnen. Echter hoe zou dit gaan als niet jij, maar een medespeler profiteert van jouw inspanningen.
   Dit is het uitgangspunt van Imperial 2030. In dit spel voor 2 tot 6 spelers strijden zes landen om de hegemonie. Echter de winnaar van het spel is niet degene die het sterkste land heeft, maar degene met de meest waardevolle aandelen.

   Bij de start van het spel krijgt iedere speler de controle over één land (soms twee). Dit gaat door middel van aandelen. Elk land heeft een vaste set van 9 aandelen. Jouw rol is die van investeerder. De speler met de meest waardevolle aandelen bepaalt welke acties een land uitvoert.

   Imperial 2030 maakt gebruik van een Rondel, waar elke vakje een bepaalde actie is die je kan uitvoeren zoals bijvoorbeeld: Produceren van legers of vloten, bouwen van fabrieken, taxeren of bewegen. Elke beurt mag je 1 tot 3 stappen op de rondel zetten.

   Gedurende het spel probeer je zoveel mogelijk geld te verdienen voor het land wat jij bestuurt en voor jezelf. Dit doe je door het veroveren van landen en bouwen van fabrieken. Zodra je gaat taxeren levert dit inkomsten op voor het land en naarmate de hoogte krijg jij als investeerder een bonus. Hiernaast worden de aandelen die je bezit ook meer waard door de krachtpunten van het land. Voor de eindtelling is dit 0, maar dit kun je maximaliseren naar 5 maal de eigenlijke waarde. Gedurende het spel zul je dan ook zien, dat aandelen van sommige landen meer waard worden.

   Hier is dan ook de Investeerder ronde van cruciaal belang.Zodra een land op de Rondel voorbij de investeerder lijn komt dan krijgt de speler met de investeerderkaart de mogelijkheid om aandelen te kopen van een bepaald land. De kosten hiervan betaald deze zelf. Om aan extra geld te komen kan een investeerder naar het taxeren ook besluiten om met een land de Investeerder actie te nemen.Hierbij worden alle aandeelhouders uitbetaald door het land.
   Het spel eindigt zodra een land 25 krachtpunten heeft behaald door middel van taxeren. Op dat moment wordt er gekeken wie zijn aandelen het meeste waard zijn.

   Belangrijk om te weten:

   Gedurende de investeerdersronde zal het vaak voorkomen dat het land wat jij controleert door iemand anders wordt overgenomen, zodra deze de meeste aandelen heeft.

   Er worden geen dobbelstenen gebruikt in het spel. Bij gevechten is het de meerderheid die wint.

   Degene met de meeste aandelen in een land neemt de controle over. Het kan voorkomen dat een speler geen land bestuurt. In dat geval vervult deze de rol van de zwitserse bank. In deze rol mag je elke keer als de investeerderslijn wordt gepasseerd aandelen kopen. Ook kun je een land dwingen om de aandeelhouders uit te betalen.
   Is het dus mogelijk om het spel te winnen zonder een land te besturen. Het antwoord is: absoluut.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  Spring naar toolbar