Descent – Shadow of Nerekhall campaign

HWR Fanatics Forums Boardgame Fanatics Boardgame stories Descent – Shadow of Nerekhall campaign

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #30512
  Bonnie Barko
  Keymaster
  @bonniebarko

  Shadow of Nerekhall

  INLEIDING

  Op 29 november 2019 zijn wij begonnen met de Shadow of Nerekhall campaign van Descent 2nd Edition. Shadow of Nerekhall is, na Labyrinth of Ruins, de tweede grote uitbreiding van Descent. Deze uitbreiding bevat ook de beste campaign tot dan toe. Reden genoeg om de keuze op deze te laten vallen.

  Hier wat inleidende informatie:

  Bordspel: Descent 2nd Edition
  Uitbreidingen: Shadow of Nerekhall
  Lieutenant packs: geen
  Belangrijke links omtrent spelregels:
  De Descent Community Rules Reference Guide op Descent community
  Onofficiële FAQ op Boardgamegeek
  Officiële regels, FAQ en overige hulpmiddelen op Fantasy Flight games

  Verder zijn enkele links toegevoegd in de tekst naar achtergrondinformatie en ‘lore’ over de wereld waarin deze campaign zich afspeelt. Dezelfde wereld wordt ook gebruikt in de Runebound RPG-serie.

  Spelers:

  • Sjoerd Banga: Overlord
  • Anne Topma: Leoric of the book – Runemaster
  • Mark Jager: Avric Albright – Bard
  • Sissy van Weert: Jain Fairwood – Shadow walker

  Van links naar rechts: Anne, Sissy, Mark en Sjoerd.

  HET ACHTERGERONDVERHAAL

  Gargan MirklaceHet verhaal speelt zich af in en rondom de stad Nerekhall in de regio Terrinoth waar geleerden zich tientallen jaren geleden bezig hielden met het bestuderen van verboden magie. Met name de geleerde Gargan Mirklace (hier rechts te zien) riep demonische machten op die de stad in chaos deed onderdompelen.
  Tegenwoordig heeft Terrinoth geen last meer van deze onheil en alles lijkt helemaal toppie-joppie. Het gebied wordt echter goed in de gaten gehouden door de Daqan Lords.

  De laatste tijd zijn er weer geruchten dat er iets gaande is in de stad en daarom worden de helden door de Councel of Thirteen uitgezonden om te kijken of er daadwerkelijk wat aan de hand is. De voornaamste verdachte is Rylan Ollivan. Een geleerde, edelman en beoefenaar van magie.

  De eerste paar weken in Nerekhall gebeurt er niet zo heel veel, maar dan worden de helden uitgenodigd voor een publieke executie die door niemand anders dan Rylan Ollivan wordt geleid. Ze zijn net op tijd om de aanklacht te horen en die luidt het beoefenen van de verboden magie die Nerekhall al eerder zo teisterde. Dan komt de grootste verrassing, de naam van de persoon die is veroordeeld en wordt geëxecuteerd is …..Tristayne Olliven, de broer van Rylan.

  Onze helden moeten nu in een aantal quests uitzoeken of het gevaar met het executeren van Tristayne is geweken, of dat Rylan een grote leugenaar is. Zij nemen het daarbij op tegen de Overlord, die in verschillende hoedanigheden en met verschillen helpers de helden te lijf gaat.

  Ironbound Guard

  QUEST 1 – A Demonstration
  De publieke executie heeft plaatsgevonden en plots beweegt een Ironbound standbeeld zich richting het dode lichaam van Tristayne Olliven, die ineens opstaat en begint te lachen…..

  In deze quest moeten de helden Tristayne doden om te winnen. Als de Overlord vier burgers weet te ontvoeren, gaat de winst naar hem.

  Verloop van de quest

  De helden beginnen meteen al met een tegenslag. In plaats van de helden, mag de Overlord beginnen. Zijn Changelings snellen meteen naar de dichtsbijzijnde burgers en Tristayne??? Die slaat meteen Jain Fairwood neer. Paniek alom onder de helden. Wat zullen zij doen. Jain weer overeind helpen? Meteen opzoek gaan naar loot, burgers proberen te redden, of toch meteen een aanval plegen op Tristayne? De Overlord aanschouwt het allemaal met een brede grijns. Spannend, spannend, spannend.

  De helden laten zich echter niet uit het veld slaan. Ondanks dat Jain Fairwood door de Overlord keer of keer wordt neergeslagen, waarschijnlijk bang voor vrouwen, laat ze zich niet kennen. Avric Albright laat met zijn bard en de songs of mending, de Overlord een toontje lager zingen door de helden waar nodig weer te healen. En Leoric of the book brengt met zijn magische wapen de Overlord veel schade toe. Ook voeren ze een tweetal search-acties uit en halen ook nog eens een goede buit binnen. Net als de helden Tristayne bijna hebben gedood, weet de Overlord op een sneaky wijze de laatste burger te ontvoeren en gaat hij er vandoor met de winst.

  De strijd is nog niet gestreden maar voor nu is Quest 1 van Shadow of Nerekhall voorbij en de Overlord heeft gewonnen omdat hij 5 van de 7 burgers heeft ontvoert (4 was ook genoeg geweest, maar winnen doe je tenslotte in stijl, dus 1 extra om het in te wrijven, aldus de zelfvoldane Overlord).

  Resultaat van de quest

  Iedereen ontvangt 1 Experience point. Sjoerd krijgt, omdat hij heeft gewonnen, een Corrupt citizen card: “The civilian”. De helden krijgen voor elke burger die over is 25 goudstukken. Dat waren er 2, dus 50 goudstukken in totaal. Verder besluiten ze om hun loot te verkopen voor 75 goudstukken. Mark is zijn lute helemaal zat en die verkoopt hij ook voor nog eens 25 goudstukken. In totaal kunnen ze dus 150 goudstukken uitgeven in de winkel.
  Daarvan koopt Sissy de “Phoenix Pendant” en Mark de “Cloak of Mists”. Omdat die 2 ineens al het geld er doorheen hebben gejaagd kan Anne niks meer kopen. Anne zegt dat hij zich opoffert voor het team, maar ondertussen. Er begint iets te broeden onder de helden….. De Overlord weet inmiddels dat hij aan deze helden geduchte tegenstanders heeft en is zich aan het beraden op de volgende quest ….

  De status van Anne na Quest 1
  Status van Anne na encounter 1

  De status van Mark na Quest 1
  Status van Anne na encounter 1

  De status van Sissy na Quest 1
  Status van Anne na encounter 1

  De volgende quest is zondag 12 januari 2020.

  #32159
  Bonnie Barko
  Keymaster
  @bonniebarko

  QUEST 2 – Without mercy (12 januari, 2020)

  Er gaan geruchten rond dat er onder de stad processen en executies plaats vinden. Maar waar exact vinden die plaats? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Onze helden dalen af in het rioolsysteem dat erg vies en erg donker is. De avond begint in te dalen als de helden eindelijk iets vernemen van enige activiteit. Voorzichtig sluipen ze dichterbij.

  In deze quest spelen we voor het eerst met de Influence tokens. De 2 tokens gaan bepalen of de beul corrupt is of niet. Dit weten we echter pas wanneer het logboek van de beul is gevonden of wanneer alle 5 gevangenen zijn geëxecuteerd. Als de beul corrupt is, zullen de helden hun best moeten doen om te voorkomen dat hij ontsnapt uit het riool. Als de beul niet corrupt is, dan moet juist de Overlord voorkomen dat de beul ontsnapt.

  test dropbox
  Wat er vooraf ging aan de Quest

  Om onze helden wat meer kleur te geven heeft Mark aangeboden om ze te schilderen. De helden zijn miniaturen. Dit betekent dus letterlijk en figuurlijk een klein monnikenwerkje voor Mark. Hij is begonnen met Jain Fairwood. Vele uren van precisiewerk hebben geleid tot werkelijk een prachtig resultaat. Vanaf deze quest betreedt Jain dan ook in al haar glorie het strijdtoneel. Hopelijk lijdt deze prachtige verschijning van Jain bij de Overlord en zijn monsters tot de nodige verwarring.

  Verloop van de Quest

  Omdat we deze quest voor de tweede keer spelen, zijn de helden vol goede hoop om deze dit keer tot een goed einde te volbrengen. Er wordt door hun meer gediscussieerd dan dat er wordt gespeeld. Elke taktiek wordt tot in de detail besproken van het begin tot het einde van de Quest. Dit kan alleen maar slecht aflopen voor de Overlord…

  Meteen beginnen de helden in te hakken op de aanwezige rattenzwermen en brengen grote schade aan. Echter, ronde na ronde, blijven ze terugkomen. Met veel moeite en energie blijven ze de rattenzwermen de kop in drukken. Maar dit kost hun kostbare tijd. Tijd die de Overlord goed gebruikt om de gevangenen 1 voor 1 naar de beul te slepen en door hem te laten executeren. En na iedere executie ziet de situatie er beter uit voor de Overlord.

  Na een tijdje rattenhakken besluit Jain om toch maar eens de studeerkamer waar het logboek zich bevindt te openen. Dit gaat door een hendel enkele ruimtes verwijderd van die kamer. Ze heeft de deur nog maar amper geopend en……. 4 Zombies vallen kreunend de hal binnen. Ze ruiken mensenvlees en gaan in een rechte lijn op hun doel af. Avric en Leoric kijken elkaar aan en denken: “Houdt het dan ook nooit op?” De helden moeten plots alle zeilen bijzetten om deze invasie het hoofd te kunnen bieden. Het geluk zit echter bij ieder spannend moment aan hun zijde. Vooral de dobbelsteenworpen van Avric zijn legendarisch geworden. De ouderen van Nerekhall vertellen hun kleinkinderen nu nog steeds over die gelukkige dobbelworpen van ‘Magic Mark’.

  Avric en Leoric blijven hakken terwijl Jain op, volgens de Overlord, gluiperige wijze het zware werk over laat aan de stoere mannen en de studeerkamer van de beul binnenglipt. Dit maakt echter allemaal onderdeel uit van de strategie van onze drie stoere gelden. En bij de 2e zoekpoging heeft ze het logboek gevonden! Snel analyseert ze de inhoud als een advocaat van de duivel en komt tot een schokkende conclusie…

  Avric en Leoric zijn druk aan het hakken wanneer ze Jain horen gillen: “De beul! Hij is corrupt!” Wat een tegenvaller voor de helden. Terwijl Leoric zijn wapen uit de schedel van een zombie rukt en het goor afveegt aan zijn laars, voegt Jain zich bij het slachtveld. Al hakkend en discussiërend komen ze tot de conclusie dat het tij is gekeerd. Wat gaan we doen? Proberen de beul neer te hakken voordat hij het riool ontvlucht of toch de kelk met het bittere verliezersgal te drinken en kijken om nog zoveel mogelijk schatten te vinden.

  De overlord ruikt echter bloed. Op het moment dat het logboek werd gevonden, heeft hij zijn bij het altaar verstopte Goblin boogschutters ontteugeld. Deze kleine krengen schieten tussen de helden door, haast ongrijpbaar en laten een hagelstorm van pijlen doen neerdalen op de helden. Held na held wordt op deze manier op de knieën gedwongen. En dan nog de changelings, de changelings! Die maken het pad vrij voor de beul om met rasse schreden richting de uitgang te gaan.

  En ondanks de legendarisch slechte dobbelsteenworpen van de Overlord, blijkt het pad zo goed als vrij te zijn van enig gevaar. Professioneel, hardvochtig en minitieus wordt het rioolsysteem ontdaan van alle helden. De beul is ontsnapt zonder enig schrammetje!

  De helden hebben echter langer dan was te verwachten stand gehouden tegen de overmacht van de monsters van de Overlord. Deze quest toont aan hoe bang de Overlord is voor onze helden. Ze moesten het opnemen tegen rattenzwermen, zombies, goblins en changelings. Geen beginnen aan. Maar tegen alle verwachtingen in hebben ze de ratten, op een klein rood zwermpje na bestreden en de zombies volledig uitgeroeid. De beul is weliswaar ontsnapt, maar voor hoelang…… De Overlord waant zich thans onoverwinnelijk, maar rekent buiten de vasthoudendheid van de helden om Nerekhall van het kwaad te bevrijden.

  test dropbox

  Resultaat van de Quest

  Iedereen ontvangt 1 Experience point. Sjoerd krijgt, omdat hij heeft gewonnen, een Corrupt citizen card: “The Executioner”.
  De helden wisselen hun loot weer in voor goud. Daarvan koopt Sissy de “Feathered Hatchet” en Mark de “Cloak of Mists”. Anne koopt “Mana Weave”
  Sissy wisselt 2 XP in voor de “Otherwordly” skill. Anne wisselt 2 XP in voor de skills “Exploding Rune” en “Ghost armor”.
  Mark spaart zijn XP’s op.
  Sjoerd ruilt 1 XP in voor de skill “Imploding Rift”

  Omdat Sjoerd (alweer) heeft gewonnen mag hij (wederom) de volgende quest uitkiezen. Helemaal “in focus” en al zijn kansen wikkend en wegend, kiest hij voor de quest: ‘Price of Power’. Deze quest bestaat uit 2 Encounters en ook Tristayne Olliven betreedt hier weer het toneel. Sjoerd heeft deze keuze onder andere gemaakt omdat hij die mooie “The Mage” corrupt citizen card kan winnen. Dan moet hij eerst wel de helden verslaan en dat is uiteraard geen uitgemaakte zaak. Maar daarover meer in februari!

  De status van Anne na Quest 2:
  Status van Anne na quest 2

  De status van Mark na Quest 2:
  Status van Mark na quest 2

  De status van Sissy na Quest 2:
  Status van Sissy na quest 2

  De volgende quest is zondag 9 februari 2020

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.