logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Descent – Shadow of Nerekhall campaign

Creative Home Forums Descent – Shadow of Nerekhall campaign

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #30512
  bonniebarko
  @bonniebarko

   Shadow of Nerekhall

   INLEIDING

   Op 29 november 2019 zijn wij begonnen met de Shadow of Nerekhall campaign van Descent 2nd Edition. Shadow of Nerekhall is, na Labyrinth of Ruins, de tweede grote uitbreiding van Descent. Deze uitbreiding bevat ook de beste campaign tot dan toe. Reden genoeg om de keuze op deze te laten vallen.

   Hier wat inleidende informatie:

   Bordspel: Descent 2nd Edition
   Uitbreidingen: Shadow of Nerekhall
   Lieutenant packs: geen
   Belangrijke links omtrent spelregels:
   De Descent Community Rules Reference Guide op Descent community
   Onofficiële FAQ op Boardgamegeek
   Officiële regels, FAQ en overige hulpmiddelen op Fantasy Flight games

   Verder zijn enkele links toegevoegd in de tekst naar achtergrondinformatie en ‘lore’ over de wereld waarin deze campaign zich afspeelt. Dezelfde wereld wordt ook gebruikt in de Runebound RPG-serie.

   Spelers:

   • Sjoerd Banga: Overlord
   • Anne Topma: Leoric of the book – Runemaster
   • Mark Jager: Avric Albright – Bard
   • Sissy van Weert: Jain Fairwood – Shadow walker

   Van links naar rechts: Anne, Sissy, Mark en Sjoerd.

   HET ACHTERGERONDVERHAAL

   Gargan MirklaceHet verhaal speelt zich af in en rondom de stad Nerekhall in de regio Terrinoth waar geleerden zich tientallen jaren geleden bezig hielden met het bestuderen van verboden magie. Met name de geleerde Gargan Mirklace (hier rechts te zien) riep demonische machten op die de stad in chaos deed onderdompelen.
   Tegenwoordig heeft Terrinoth geen last meer van deze onheil en alles lijkt helemaal toppie-joppie. Het gebied wordt echter goed in de gaten gehouden door de Daqan Lords.

   De laatste tijd zijn er weer geruchten dat er iets gaande is in de stad en daarom worden de helden door de Councel of Thirteen uitgezonden om te kijken of er daadwerkelijk wat aan de hand is. De voornaamste verdachte is Rylan Ollivan. Een geleerde, edelman en beoefenaar van magie.

   De eerste paar weken in Nerekhall gebeurt er niet zo heel veel, maar dan worden de helden uitgenodigd voor een publieke executie die door niemand anders dan Rylan Ollivan wordt geleid. Ze zijn net op tijd om de aanklacht te horen en die luidt het beoefenen van de verboden magie die Nerekhall al eerder zo teisterde. Dan komt de grootste verrassing, de naam van de persoon die is veroordeeld en wordt geëxecuteerd is …..Tristayne Olliven, de broer van Rylan.

   Onze helden moeten nu in een aantal quests uitzoeken of het gevaar met het executeren van Tristayne is geweken, of dat Rylan een grote leugenaar is. Zij nemen het daarbij op tegen de Overlord, die in verschillende hoedanigheden en met verschillen helpers de helden te lijf gaat.

   Ironbound Guard

   QUEST 1 – A Demonstration
   De publieke executie heeft plaatsgevonden en plots beweegt een Ironbound standbeeld zich richting het dode lichaam van Tristayne Olliven, die ineens opstaat en begint te lachen…..

   In deze quest moeten de helden Tristayne doden om te winnen. Als de Overlord vier burgers weet te ontvoeren, gaat de winst naar hem.

   Verloop van de quest

   De helden beginnen meteen al met een tegenslag. In plaats van de helden, mag de Overlord beginnen. Zijn Changelings snellen meteen naar de dichtsbijzijnde burgers en Tristayne??? Die slaat meteen Jain Fairwood neer. Paniek alom onder de helden. Wat zullen zij doen. Jain weer overeind helpen? Meteen opzoek gaan naar loot, burgers proberen te redden, of toch meteen een aanval plegen op Tristayne? De Overlord aanschouwt het allemaal met een brede grijns. Spannend, spannend, spannend.

   De helden laten zich echter niet uit het veld slaan. Ondanks dat Jain Fairwood door de Overlord keer of keer wordt neergeslagen, waarschijnlijk bang voor vrouwen, laat ze zich niet kennen. Avric Albright laat met zijn bard en de songs of mending, de Overlord een toontje lager zingen door de helden waar nodig weer te healen. En Leoric of the book brengt met zijn magische wapen de Overlord veel schade toe. Ook voeren ze een tweetal search-acties uit en halen ook nog eens een goede buit binnen. Net als de helden Tristayne bijna hebben gedood, weet de Overlord op een sneaky wijze de laatste burger te ontvoeren en gaat hij er vandoor met de winst.

   De strijd is nog niet gestreden maar voor nu is Quest 1 van Shadow of Nerekhall voorbij en de Overlord heeft gewonnen omdat hij 5 van de 7 burgers heeft ontvoert (4 was ook genoeg geweest, maar winnen doe je tenslotte in stijl, dus 1 extra om het in te wrijven, aldus de zelfvoldane Overlord).

   Resultaat van de quest

   Iedereen ontvangt 1 Experience point. Sjoerd krijgt, omdat hij heeft gewonnen, een Corrupt citizen card: “The civilian”. De helden krijgen voor elke burger die over is 25 goudstukken. Dat waren er 2, dus 50 goudstukken in totaal. Verder besluiten ze om hun loot te verkopen voor 75 goudstukken. Mark is zijn lute helemaal zat en die verkoopt hij ook voor nog eens 25 goudstukken. In totaal kunnen ze dus 150 goudstukken uitgeven in de winkel.
   Daarvan koopt Sissy de “Phoenix Pendant” en Mark de “Cloak of Mists”. Omdat die 2 ineens al het geld er doorheen hebben gejaagd kan Anne niks meer kopen. Anne zegt dat hij zich opoffert voor het team, maar ondertussen. Er begint iets te broeden onder de helden….. De Overlord weet inmiddels dat hij aan deze helden geduchte tegenstanders heeft en is zich aan het beraden op de volgende quest ….

   De status van Anne na Quest 1
   Status van Anne na encounter 1

   De status van Mark na Quest 1
   Status van Anne na encounter 1

   De status van Sissy na Quest 1
   Status van Anne na encounter 1

   De volgende quest is zondag 12 januari 2020.

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
  Spring naar toolbar