logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Reageer op: Descent – Shadow of Nerekhall campaign

Creative Home Forums Reageer op: Descent – Shadow of Nerekhall campaign

#36176
banganimator
@banganimator

  QUEST 3 – Price of power (9 februari, 2020)

  Een lid van de stadsbewaking stormt het verblijf van onze nederige helden binnen. “De academie wordt aangevallen!” Leoric kijkt vanuit zijn fauteuil op en legt zijn kolossaal boek naast zich neer. Avric verslikt zich haast in een hoge helingsnoot en Jain staakt het aaien van het buikje van haar Shadow soul. Snel grijpen ze naar hun wrede wapentuig en spurten struikelend de straat op.

  Eenmaal aangekomen zien ze allemaal studenten versteend staan in een tijdloze trance. Boven hun uit toornend zien ze Tristayn Olliven staan. Leoric schelt hem meteen uit voor “Adderengebroed!”, Avric laat zijn hand zakken naar zijn mes en Jain denkt: “Die hoed is zooo groot!”. Tristayn roept hun toe: “Ik ben waarachtig zo content om jullie weer te zien!”. Een krakelende bol van flikkerende zwarte energy begint te ontstaan in de palm van zijn potige hand.

  Verloop Encounter 1

  5 Studenten verkeren in een trance en we zien Tristayne Olliven al naast een van hun staan. De helden kijken elkaar aan: “We moeten snel zijn!” roept Avric! Leoric maant de rest echter tot rust en stelt voor om de situatie eerst even goed in te schatten. Er blijken enkele chaotische riften zich te bevinden in sommige ruimtes. Obstakels die ze nog niet kunnen ontwijken. Jain merkt op dat die Ironbound guard van het wijfelende type is aangezien deze hun niet meteen aanvalt. Sterker nog…. hij voegt hun bij zich. Leoric: “He, ik heb in mijn grote beestenboek gelezen dat een Ironound guard het effect van zo’n chaotisch rift teniet doet. Jain geeft de guard vervolgens een schop en al rammelend beweegt hij zich onder een luide kakofonie richting de kamer met de eerste rift. Maar… net niet genoeg dichtbij om deze uit te schakelen. Tristayne ziet uit de verte dat het goed is.

  Lering getrokken hebbende uit de voorgaande quests gaan de helden meteen op plundertocht. Snelle Jain rent met rasse schreden naar Tristayne. Tristayne ontkomt echter en heeft voor de ogen van haar een student omgetoverd tot een chaotisch rift! “Leoric, wat zegt jouw boek hierover?” roept ze. Maar ze krijgt geen antwoord. Leoric deelt namelijk in bewusteloze toestand een van een chaotisch rift voorziene kamer met Avric. Hoopvol kijken ze naar de Ironbound guard, maar die zien ze ter plekke al rammelend weer terug lopen naar waar ze zijn begonnen! Hij lijkt zowel onder hun controle als die van de Overlord te staan!

  Tristayne doet vervolgens een ‘beam me up Scottie!’ en verdwijnt voor de ogen van Jain om vervolgens in 1 van de andere ruimtes naast een van zijn changelings te verschijnen. Leoric komt met barstende koppijn weer bij uit zijn bewusteloosheid en vraagt zich wankelend af of dat toch niet 1 fles Pleegzuster Bloedwijn teveel was vanochtend. Avric ziet het met lede ogen aan en denkt bij zichzelf “Die Pleegzuster Bloedwijn gaat achter slot en grendel, er is geen houden aan met die oude vent”. Jain doet haar best en heeft inmiddels haar Shadow Soul ook al ingezet, maar die is ook niet 1 van de snelsten. Maar door de monsters te blijven aanvallen heeft zij ook een ‘Beam me up Scottie’ in haar arsenaal en zo schiet haar trouwe Shadow Soul weer richting het kwaad.

  De changelings worden slim ingezet door de Overlord. Door ze te verspreiden heeft Tristayne de gelegenheid om snel naar iedere student getransporteerd te worden en zo zien we dat al na een rondje of 4 het pleit is beslecht. Het grootste deel van de studenten hebben plaats gemaakt voor chaotische riften. Manische monsters verschijnen uit de riften en doen de overige studenten rennen voor hun leven.

  Verloop Encounter 2

  De academie is een puinhoop en loopt over van warrige wezens en onze helden hebben nog maar 3 opties: vluchten, hulp zoeken bij Rylan Olliven of toch proberen om Hilydin, de grote tovenaar, te vinden. Tristayne is niet achterlijk en had deze laatste optie al voorzien. Eenmaal aangekomen in zijn kantoortje zien de helden dat Hilydin wordt omheind door een barrière van kristal. En iedere ronde raakt Hilydin hierdoor meer uitgeput. De tijd dringt.

  Avric ziet al snel de rituele rotsjes van Tristayne verspreid over de ruimtes en denkt meteen aan ‘hakken!’. En dit blijkt de juiste zet. Door alle rituele rotsjes te vernietigen maken ze kans om Hilydin te bevrijden van het kristallen hekwerk en Tristayne een koekje van eigen deeg te geven. Avric heeft dit nog niet gedacht of hij voelt de grond onder zich trillen. Alsof een gigantisch wezen op hun afkomt. En hij heeft alweer gelijk! Een Ynfaernal Hulk betreedt het toneel en ziet Jain (die wederom de groep achter zich heeft gelaten) in zijn buurt staan. Deze Hulk kan dan wel niet praten, maar van zijn gezicht is af te lezen wat hij denkt: “Hmmmm, een smakelijk hapje!” Jain is echter niet het angstige type en weet binnen de kortste keren de Ynfaernal Hulk af te slachten. Het helse monster heeft geen schijn van kans. Met een meewarige glimlach ziet Jain het enorme monster dan ook, na nog een paar stuiptrekkingen en wat zielig gekreun, zijn laatste adem uitblazen.

  Omdat onze helden nog niet weten welke influence token onze Overlord heeft gekozen, blijft de kans bestaan dat Tristayne nog verschijnt en dat ze die een lesje moeten leren. Desalniettemin hebben de rituele rotsjes de prioriteit en al snel hebben onze haastige helden 2 van de 3 stenen verbrijzeld. Er is dus nog 1 over. Omdat de Ynfaernal Hulk door Jain naar het eternal vagevuur is verbannen, moet de Overlord de helden op een afstand zien te houden en de weg naar het laatste ritueel rotsje zien te blokkeren. Ook weet hij dat de helden maar 6 ronden hebben om ze allemaal stuk te maken.

  De helden staan klaar voor de laatste akte. De spanning stijgt. Ronde 6 begint en de Overlord mag de 6e en laatste fatigue token bij Hilydin plaatsen. Een tyfoon jaagt door de academie als het ritueel van Tristayne het hoogtepunt bereikt. Het gebouw begint in te storten. Terwijl brokstukken hun om de oren vliegen vluchten de helden het gebouw uit. Leroy kreeg een brokstuk op zijn hoofd en werd bewusteloos door Avric het gebouw uitgesleept. Avric zelf haakte even achter een kromme spijker waardoor zijn cloak is beschadigd. Jain zag het brokstuk wat op Leroy afkwam net op tijd en deed een stapje opzij, waardoor ze vervolgens tegen Avric aan liep en deze een spijker schampte.

  Al met al een spannende quest voor deze Overlord. Dobbelworpen waren weer op dramatische wijze onhandig voor hem en vanaf het moment dat zijn Ynfaernal Hulk in no time in elkaar werd gerost door Jain kreeg hij het toch wel even benauwd.

  Resultaat van de Quest

  Iedereen ontvangt 1 Experience point. Sjoerd krijgt, omdat hij heeft gewonnen, een Corrupt citizen card: “The Mage”.
  De helden wisselen hun loot weer in voor goud. Daarvan koopt Mark de “Baron’s cloak”
  Mark trekt zijn inmiddels bezweette “Cloak of Mists” uit en overhandigt die aan Anne.
  Sissy wisselt 1 XP in voor de “Through the Veil” skill. Mark wisselt maar liefst 3 XP in voor de skill “Wayfarer”!
  Anne en Sjoerd sparen hun XP’s op.

  Omdat Sjoerd (alweeeeeeeer) heeft gewonnen mag hij (nogmaals) de volgende quest uitkiezen. Verlekkerd kijkt hij naar die “The Scholar” corrupt citizen card. En die kun je maar op 1 manier krijgen: de quest “The Incident”. The Incident is een quest met 1 grote encounter waarbij wij de historicus Celia Rickheim leren kennen en gaan de helden weer ondergronds. En we weten allemaal wie er staan te wachten ondergronds….. Iedereen staat daarom al te trappelen en hebben 2 weken later de volgende sessie gebijteld in hun agenda!

   

  De status van Anne na Quest 3:

  De status van Mark na Quest 3:

  De status van Sissy na Quest 3:

  De volgende quest is op zondag 23 februari 2020

  Spring naar toolbar