logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us

Reageer op: Descent – Shadow of Nerekhall campaign

Creative Home Forums Reageer op: Descent – Shadow of Nerekhall campaign

#32159
bonniebarko
@bonniebarko

  QUEST 2 – Without mercy (12 januari, 2020)

  Er gaan geruchten rond dat er onder de stad processen en executies plaats vinden. Maar waar exact vinden die plaats? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Onze helden dalen af in het rioolsysteem dat erg vies en erg donker is. De avond begint in te dalen als de helden eindelijk iets vernemen van enige activiteit. Voorzichtig sluipen ze dichterbij.

  In deze quest spelen we voor het eerst met de Influence tokens. De 2 tokens gaan bepalen of de beul corrupt is of niet. Dit weten we echter pas wanneer het logboek van de beul is gevonden of wanneer alle 5 gevangenen zijn geëxecuteerd. Als de beul corrupt is, zullen de helden hun best moeten doen om te voorkomen dat hij ontsnapt uit het riool. Als de beul niet corrupt is, dan moet juist de Overlord voorkomen dat de beul ontsnapt.

  test dropbox
  Wat er vooraf ging aan de Quest

  Om onze helden wat meer kleur te geven heeft Mark aangeboden om ze te schilderen. De helden zijn miniaturen. Dit betekent dus letterlijk en figuurlijk een klein monnikenwerkje voor Mark. Hij is begonnen met Jain Fairwood. Vele uren van precisiewerk hebben geleid tot werkelijk een prachtig resultaat. Vanaf deze quest betreedt Jain dan ook in al haar glorie het strijdtoneel. Hopelijk lijdt deze prachtige verschijning van Jain bij de Overlord en zijn monsters tot de nodige verwarring.

  Verloop van de Quest

  Omdat we deze quest voor de tweede keer spelen, zijn de helden vol goede hoop om deze dit keer tot een goed einde te volbrengen. Er wordt door hun meer gediscussieerd dan dat er wordt gespeeld. Elke taktiek wordt tot in de detail besproken van het begin tot het einde van de Quest. Dit kan alleen maar slecht aflopen voor de Overlord…

  Meteen beginnen de helden in te hakken op de aanwezige rattenzwermen en brengen grote schade aan. Echter, ronde na ronde, blijven ze terugkomen. Met veel moeite en energie blijven ze de rattenzwermen de kop in drukken. Maar dit kost hun kostbare tijd. Tijd die de Overlord goed gebruikt om de gevangenen 1 voor 1 naar de beul te slepen en door hem te laten executeren. En na iedere executie ziet de situatie er beter uit voor de Overlord.

  Na een tijdje rattenhakken besluit Jain om toch maar eens de studeerkamer waar het logboek zich bevindt te openen. Dit gaat door een hendel enkele ruimtes verwijderd van die kamer. Ze heeft de deur nog maar amper geopend en……. 4 Zombies vallen kreunend de hal binnen. Ze ruiken mensenvlees en gaan in een rechte lijn op hun doel af. Avric en Leoric kijken elkaar aan en denken: “Houdt het dan ook nooit op?” De helden moeten plots alle zeilen bijzetten om deze invasie het hoofd te kunnen bieden. Het geluk zit echter bij ieder spannend moment aan hun zijde. Vooral de dobbelsteenworpen van Avric zijn legendarisch geworden. De ouderen van Nerekhall vertellen hun kleinkinderen nu nog steeds over die gelukkige dobbelworpen van ‘Magic Mark’.

  Avric en Leoric blijven hakken terwijl Jain op, volgens de Overlord, gluiperige wijze het zware werk over laat aan de stoere mannen en de studeerkamer van de beul binnenglipt. Dit maakt echter allemaal onderdeel uit van de strategie van onze drie stoere gelden. En bij de 2e zoekpoging heeft ze het logboek gevonden! Snel analyseert ze de inhoud als een advocaat van de duivel en komt tot een schokkende conclusie…

  Avric en Leoric zijn druk aan het hakken wanneer ze Jain horen gillen: “De beul! Hij is corrupt!” Wat een tegenvaller voor de helden. Terwijl Leoric zijn wapen uit de schedel van een zombie rukt en het goor afveegt aan zijn laars, voegt Jain zich bij het slachtveld. Al hakkend en discussiërend komen ze tot de conclusie dat het tij is gekeerd. Wat gaan we doen? Proberen de beul neer te hakken voordat hij het riool ontvlucht of toch de kelk met het bittere verliezersgal te drinken en kijken om nog zoveel mogelijk schatten te vinden.

  De overlord ruikt echter bloed. Op het moment dat het logboek werd gevonden, heeft hij zijn bij het altaar verstopte Goblin boogschutters ontteugeld. Deze kleine krengen schieten tussen de helden door, haast ongrijpbaar en laten een hagelstorm van pijlen doen neerdalen op de helden. Held na held wordt op deze manier op de knieën gedwongen. En dan nog de changelings, de changelings! Die maken het pad vrij voor de beul om met rasse schreden richting de uitgang te gaan.

  En ondanks de legendarisch slechte dobbelsteenworpen van de Overlord, blijkt het pad zo goed als vrij te zijn van enig gevaar. Professioneel, hardvochtig en minitieus wordt het rioolsysteem ontdaan van alle helden. De beul is ontsnapt zonder enig schrammetje!

  De helden hebben echter langer dan was te verwachten stand gehouden tegen de overmacht van de monsters van de Overlord. Deze quest toont aan hoe bang de Overlord is voor onze helden. Ze moesten het opnemen tegen rattenzwermen, zombies, goblins en changelings. Geen beginnen aan. Maar tegen alle verwachtingen in hebben ze de ratten, op een klein rood zwermpje na bestreden en de zombies volledig uitgeroeid. De beul is weliswaar ontsnapt, maar voor hoelang…… De Overlord waant zich thans onoverwinnelijk, maar rekent buiten de vasthoudendheid van de helden om Nerekhall van het kwaad te bevrijden.

  test dropbox

  Resultaat van de Quest

  Iedereen ontvangt 1 Experience point. Sjoerd krijgt, omdat hij heeft gewonnen, een Corrupt citizen card: “The Executioner”.
  De helden wisselen hun loot weer in voor goud. Daarvan koopt Sissy de “Feathered Hatchet” en Mark de “Cloak of Mists”. Anne koopt “Mana Weave”
  Sissy wisselt 2 XP in voor de “Otherwordly” skill. Anne wisselt 2 XP in voor de skills “Exploding Rune” en “Ghost armor”.
  Mark spaart zijn XP’s op.
  Sjoerd ruilt 1 XP in voor de skill “Imploding Rift”

  Omdat Sjoerd (alweer) heeft gewonnen mag hij (wederom) de volgende quest uitkiezen. Helemaal “in focus” en al zijn kansen wikkend en wegend, kiest hij voor de quest: ‘Price of Power’. Deze quest bestaat uit 2 Encounters en ook Tristayne Olliven betreedt hier weer het toneel. Sjoerd heeft deze keuze onder andere gemaakt omdat hij die mooie “The Mage” corrupt citizen card kan winnen. Dan moet hij eerst wel de helden verslaan en dat is uiteraard geen uitgemaakte zaak. Maar daarover meer in februari!

  De status van Anne na Quest 2:
  Status van Anne na quest 2

  De status van Mark na Quest 2:
  Status van Mark na quest 2

  De status van Sissy na Quest 2:
  Status van Sissy na quest 2

  De volgende quest is zondag 9 februari 2020

  Spring naar toolbar